Kunst na Arbeid 90 jaar jong! Jubileum Uitvoering

Kunst na Arbeid bestaat dit jaar 90 jaar. We vieren dit met een aantal leuke muzikale evenementen gedurende het jaar. Op 23 maart vond het eerste evenement plaats: onze Jubileum uitvoering.

Tijdens het jubileum concert was de zaal bij Sio goed gevuld. Kunst na Arbeid bracht een afwisselend programma ten gehore met een selectie van muziekstukken in verschillende genres. Het openingsnummer was Festival Fanfare van Franco Cesarini gevolgd door de concertmars Arsenal  van Jan van der Roost. Vervolgens bracht Kunst na Arbeid The Gold Rush van Carlo Pucci ten gehore. In deze drie stukken komt het karakter van het fanfare orkest prima tot uitdrukking.

In het werk Ballad van Jan Haderman werd een prachtige bugel solo gespeeld door Jeffrey Wijnen. Verderop in het programma liet Kunst na Arbeid horen ook heel andere muziekstijlen te beheersen met bijvoorbeeld het moderne popmuziek arrangement Let’s Get Loud van arrangeur Steven Verhaert, A Tribute to Elvis van Thijs Oud en de filmmuziek Star Wars the Force Awakens en Highlights from Planes, beide van de hand van arrangeur Michael Brown.

Daarnaast hadden we dit jaar de violist Adriaan Stoet, docent op het conservatorium in Zwolle, bereid gevonden een tweetal stukken samen met ons uit te voeren: het meeslepende Theme from Schindlers List van Jan de Haan en de beroemde Czardas van Monti in een arrangement van Jan Rypens. Het samenspel tussen de viool en het fanfare orkest leverde een erg mooie combinatie op, die door het publiek ook zeer gewaardeerd werd.

Ook de slagwerkgroep en het beginnersorkest leverden een bijdrage aan het concert met diverse werken waarop de afgelopen maanden hard geoefend is. En dat was te horen, want hun bijdragen vielen bij het publiek ook goed in de smaak.

Het concert werd afgesloten met een tweetal muziekstukken waarbij alle onderdelen van de vereniging meespeelden: het orkest, het jeugdorkest en de slagwerkgroep speelden gezamenlijk de mars Drumbo van Wim Laseroms en Fiësta van Rob Ares.

We kijken terug op een geslaagd en afwisselend concert. (foto’s: StudioHans H. Platje)

Geef een reactie