Orkest

Het orkest

Het orkest bestaat uit opgeleide en ervaren muzikanten. Momenteel bestaat het uit circa 40 spelende leden en verzorgt het jaarlijks diverse concerten, zoals de jaarlijkse uitvoering, zomerconcerten in de wijk en kerstconcerten. Ook worden regelmatig concerten samen met andere verenigingen verzorgd. De vereniging is niet alleen actief in de eigen buurtschap Zwolle-Zuid maar ook regelmatig in andere buurtschappen in Zwolle, of daarbuiten.

Iedere maandagavond wordt er gerepeteerd in wijkcentrum SIO aan de Thorbeckelaan 2 van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het repertoire wordt samengesteld door de muziekcommissie in overleg met de dirigent. Zij trachten het repertoire gevarieerd en breed te houden zodat er voor ieder wat wils is waarbij de nadruk ligt op moderne en lichte stukken.

Kunst na Arbeid is geen showorkest. Kwaliteit van de gespeelde muziek is belangrijk, maar ook de gezelligheid en het sociale contact vormen een belangrijk onderdeel van het verenigingsleven. Om het onderlinge contact te bevorderen worden er regelmatig activiteiten georganiseerd zoals de nieuwjaarsreceptie en in de zomer een combinatie van een optreden en gezelligheid voor leden en partners. Dirigent van het orkest is Wietske de Wilde.

Young Notes

Naast het orkest met gediplomeerde muzikanten beschikt Kunst na Arbeid ook over een jongerenorkest ‘Young Notes’. Leerlingen die al enigszins gevorderd zijn en in staat zijn om samen met anderen samen te spelen, komen op deze manier al snel in aanraking met de mogelijkheden om samen muziek te maken en voor publiek op te treden. Dirigent van het opleidingsorkest is Bauke Ansing.

Zin om mee te doen?

Wie interesse heeft om lid te worden bij Kunst na Arbeid kan op de maandagavond vrijblijvend binnenlopen bij de repetitie om te kijken en een praatje te maken met één van de bestuursleden.

Reacties zijn gesloten.